Krebsegaarden"See oli päris raske," tunnistab Carsten Korsnes, kirjeldades kogemust, kuidas ta oma restoranis korraga 140 külastajat võõrustas. Kopenhaageni kesklinnas asuvat Krebsegaardeni restorani pidav mees tegutseb köögis peamiselt üksi. Arvestades seda, kui väikesena kirjeldab ta oma kööki, sinna rohkem kokkasid ei mahukski: "Mul on kaks pliidirauda, selle all ahi, kuhu korraga mahub kaks panni, siin kõrval kohe külmkapp."

"Tuleb tunda oma piire," räägib Carsten teda ametikooli kuulama tulnud Kuressaare kokkadele, kokaõpetajatele ja -õpilastele. "Kui ma tean, et ei suuda külalisele piisavat tähelepanu ja kvaliteetset toitu pakkuda, siis tuleb talle pakkuda näiteks võimalust tulla tund aega hiljem või valida mõni teine restoran."

8. veebruaril Kuressaare ametikooli külastanud Carsten juhendas õppeköögis ka oma majaroogade tegemist. Tehti vähisalatit, soolatursast bacalao'd, lambajuustuga täidetud veisefileed ja karamellkreemi. Abiks olid ka Tallinnas asuva moodsat Eesti kokakunsti pakkuva restorani MEKK peakokk Rene Uusmees ja toitlustusjuht Edith Arro. Lisaks Carstenile oli koolitajaks Kopenhaagenis koos oma kahe vennaga Ladina-Ameerika baari pidav Barbara Buscanan. Tšiilist pärit naine räägib, et baaritöö on raske ning seetõttu töötavad selles valdkonnas peamiselt mehed. Vahetused on pikad, töö on öösiti. 


Lehekülg 72 / 92

Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid