Selgusid Põhja- ja Baltimaade mittetulundusühenduste toetuse saajad

Neljapäev, 16 Mai 2019
Bjørn Bertheussen/ norden.org

Sel kevadel laekus Põhja- ja Baltimaade mittetulundusühenduste toetusprogrammi kuus taotlust, millest toetust sai viis. Kogusumma oli 335 000 Taani krooni ehk umbes 45 000 eurot.

2019. aastal on toetuse prioriteetseks valdkonnaks säästev areng. "Mul on väga hea meel, et saime toetada mitmeid kestlikule arengule suunatud projekte. Üheks edukaks taotlejaks on näiteks Eesti Loodusturismi Ühing, kelle projekti eesmärgiks on hõlbustada loodusvarade jätkusuutlikku kasutamist. Koos partneritega Rootsist ja Lätist koostatakse suunised regiooni looduse hüvede ehk ökosüsteemiteenuste arvesse võtmiseks majanduses. Jääme huviga tulemusi ootama," märgib Merle Kuusk, toetuse koordinaator Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduses.

Rahvusvaheline Kinnismälestiste Nõukogu Eestis (ICOMOS Eesti) keskendub võrgustiku arendamisele ja kultuuripärandi kaitse koolitusele. Eesti, Leedu ja Taani koostööprojektiga „Taimne Teisipäev“ soovitakse tõsta inimeste teadlikkust ja suurendada huvi taimsete toiduvalikute vastu. Toetasime ka Põhja- ja Baltimaade tsöliaakia seltside koostööd, samuti vegan seltside teadmiste ning kogemuste vahetamist.

Põhja- ja Baltimaade mittetulundusühenduste toetust saavad taotleda Eestis registreeritud valitsusvälised organisatsioonid, kes tegutsevad avalikes huvides ja ei ole riigi ega kohaliku omavalitsuse, erakonna, äriühingu(te) või nende liidu, või ametiühingu valitseva mõju all. Toetus on mõeldud kodanikuühiskonna tugevdamiseks ja ühiskonna sidususe suurendamiseks Põhja- ja Baltimaades.

 

Nimekirja 2019. aasta edukatest taotlustest leiad siit

Loe lähemalt Põhja- ja Baltimaade mittetulundusühenduste toetuse kohta.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid