Arvamusfestival stardib. Jälgi demokraatia ala arutelude otseülekandeid internetis!

Reede, 10 August 2018

Arvamusfestival stardib Paides juba täna! Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindusel Eestis on hea meel taas olla kohal arvamuskultuuri edendamas, seekord lausa festivali toetaja ja demokraatia ala võõrustajana. Nagu ütleb demokraatiafestivalide võrgustiku üks algatajaid, Mads Randbøll Wolf: “Meid on taandatud tarbijateks samal ajal, kui peaksime olema kodanikud. Peame töötama selle nimel, et demokraatia oleks meie loomulik meeleseisund.” 

Kui sa ei saa olla Arvamusfestivalil kohal, ent soovid siiski töötada demokraatia kui meeleseisundi kallal ning aruteludest osa saada, siis jälgi otseülekandeid demokraatia ala Facebooki lehel.

Nii Eesti kui Põhjamaade kogemust kuuleme järgmistel ingliskeelsetel aruteludel:

Reede, 10. augustil kell 14

Kas Põhjamaad on Eestile veel eeskujuks? 

Kevadel läbi viidud arvamusküsitlus näitab, et 91% eestlastest peab koostööd Põhjamaadega oluliseks või väga oluliseks ning enamik sooviks seda veelgi tugevdada. Aga kas Põhjamaad on Eestile eeskujuks ka täna? Kas omavahelist koostööd oleks vaja kaasajastada, ja kui see nii on, siis kuidas? Mida Eestil on pakkuda tulevaseks koostööks? Kas piirkonna hääl on rahvusvahelisel tasandil paremini kuuldav kui koostöö Põhjamaadega tiheneks võrreldes praegusega veelgi? Arutlevad Kirsti Narinen (Soome suursaadik Eestis), Taavi Rõivas (riigikogu liige), Kai Klandorf (Eesti Vabaühenduste Liit). Modereerib Christer Haglund (Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor).

Reedel, 10. augustil kell 16

Kauboikapitalistmist väärtuspõhisesse ettevõtlusse. 

Miks peaks kasumi teenimise eesmärgil loodud ettevõte vastu võtma otsuseid, mis lühemas perspektiivis tulu ei too või siis lausa suurendavad kulutusi, aga on ühiskonna jätkusuutlikkuse seisukohalt ülimalt vajalikud? Nuputame, kuidas ühildada jätkusuutlikkust ja kasumlikkust ning jagame vastavat kogemust Põhjamaadest. Küsime publikult, kuidas teiste kogemust parimal moel Eestis kasutada võiks. Arutlevad Kati Ihamäki (Finnairi direktor jätkusuutliku arengu alal), Maria Wetterstrand (Rootsi roheliste kõneisik 2002-2011, parlamendisaadik), Raul Lättemägi(AS Advanced Sports Installations Europe omanik). Modereerib Annika Arras (Miltton Nordics).

Laupäeval, 11. augustil kell 16

Euroopa kultuuripealinn – kellele ja milleks?

Miks kandideerida Euroopa kultuuripealinnaks? 2024. aasta kultuuripealinn saab taaskord olla ka Eestist ning huvi selle tiitli vastu on üles näidanud Narva, Tartu, Pärnu ja Kuressaare. Mida head toob  kultuuripealinnaks olemine kaasa kohalikule kogukonnale? Aga kunstnikele ja loojatele? Kultuurikorraldajatele? Milline on selle tiitli mõju enne ja pärast kultuuripealinna aastat? Kuidas kaasata kogukonda ning jõuda hea koostoimimiseni nii ametkondlikul kui ka rohujuure tasandil? Milline on kultuuripealinna tiitli mõju piirkonna ja riigi mainekujundusele pikemas perspektiivis? Varasemat kogemust Euroopa kultuuripealinnaks olemisest saavad jagada nii Eesti kui ka Põhjamaad ning seda arutelul kuulemegi. Arutlevad Suvi Innilä (Turu 2011 Euroopa kultuuripealinna programmijuht, Soome), Ib Christensen (Aarhus 2017, maakonna kultuuriosakonna juhataja, Taani), Helen Sildna (Narva 2024 meeskonna liige), Berk Vaher (Tartu 2024 meeskonna liige). Modereerib Laur Kaunissaare (Tallinn 2011 programmijuht, Teater No99 dramaturg)

Lisaks toimuvad demokraatia alal arutelud meie heade partnerite eestvedamisel – aitäh Avatud Eesti Fondile, Eesti NATO Ühingule, Eesti Välispoliitika Instituudile ja aktiivsele kodanikule Karl Toometile.  

Demokraatia ala on Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse üks kingitusi Eesti Vabariigi 100. sünniaastapäevaks.

Kohtumiseni Arvamusfestivalil!


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid