Bioinnovatsiooni häkaton Tartus meelitas osalejaid kogu maailmast. Vaata videot!

Kolmapäev, 30 Mai 2018
Biohäkatoni mentorid Madis Tilga (PMN Eesti esindus) ja Jovin Hurry (Nelis). Biohäkatoni mentorid Madis Tilga (PMN Eesti esindus) ja Jovin Hurry (Nelis). Foto: Andres Tennus

27.-28. aprillil 2018 toimus Tartus, SPARKis BioinnovatioDays 2018 häkaton. Häkatonile kogunes 98 osalejat, sh tudengeid, noori teadlasi, start-up’e ning mentoreid ja esinejaid Eestist, Lätist, Soomest, Rootsist, Kreekast, Itaaliast, Slovakkiast, Hollandist ja Norrast.

Sündmus korraldati BIOWAYS, EIT Health CAMPUS and ACCELERATOR, EstLat BioBoost, Põhjamaade Ministrite Nõukogu, Tartu Ülikooli jt asutuste koostöös. Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis toetas sündmust ning panustas ka Põhjala kogemuse toomisega.

Meie kutsel esines häkatonil inspiratsioonikõnelejana Petri Alava Soome ettevõttest Infinited Fiber Company. Selle ettevõtte eesmärgiks on teha revolutsiooni moetööstuses, arendades tehnoloogiat, mille abil puuvillatekstiilijäätmetest toota tekstiilitööstuse jaoks uusi kiude. Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse rohemajanduse nõunik Madis Tilga osales sündmusel ka võistlejaid nõustava mentorina.

Vaata videot sündmusest: 

 

Häkatonil moodustati kaheksa biomajanduse ja biomeditsiini valdkonda kuuluvat meeskonda, kes mentorite abiga tegelesid kahe päeva jooksul oma ideede intensiivse arendamisega. Teise päeva lõpus esitlesid kõik meeskonnad oma ideed rahvusvahelisele žüriile ja jagati välja auhinnad.

Tiim StimulAid, mille eesmärgiks on arendada välja Parkinsoni tõvega patsientidel tasakaalu ja liikuvust parandav neurostimulaator, sai auhinnaks EIT-Health’i Suvekooli reisigrandi 2500 euro väärtuses ja tasuta konsultatsioonid Tartu Biotehnoloogia Pargilt.

Tiim MediKeep, mis arendab personaalse meditsiini nutirakendust, mis aitab inimestel oma geeniandmete põhjal teha paremaid tervisealaseid otsuseid (näit. ravimite, toitumise ja elustiili kohta), sai samuti auhinnaks EIT-Health’i Suvekooli reisigrandi 2500 euro väärtuses.

Tiim Urban Vertical Farming, mille eesmärgiks on kasutada maapiirkondades tühjalt seisvaid korruselamuid aastaringselt põllumajandussaaduste tootmiseks, kasutades selleks uusimaid tehnoloogiaid, sai auhinnaks ERASMUS for Young Entrepreneurs stipendiumi 3300 euro väärtuses.

Tiim Milky Waste, mis tegeleb kasutajasõbraliku ja kergesti kohandatava tehnoloogia arendamisega piimatööstustele, mis võimaldaks ära kasutada piimatööstuse jääkprodukte biometaani tootmiseks, sai auhinnaks sTARTUp Day 2019 piletid kogu tiimile.

Eriauhinna, milleks on nädalane reis Jaapanisse, NELIS Global Summit üritusele, sai Lea Urpa Helsingi Ülikoolist ja Urban Vertical Farming tiimist, kes näitas häkatoni jooksul suurepärast juhtimis- ja kaasamisoskust.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid