Eestlased olid Põhja-Balti avaliku halduse mobiilsusprogrammi aktiivseimad taotlejad

Teisipäev, 05 Juuni 2018

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm eraldas 2018. aastal toetusi kogusummas 262 539 eurot, mis jagunes 49 projekti vahel. Suurim ühele projektile eraldatud summa on 9 000 eurot, väikseim 1267 eurot. 

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammile laekus tänavu 53 taotlust kogusummaga 335 059 eurot. Kõige rohkem taotlusi esitati Eestist (22 taotlust), Leedust (18 taotlust) ja Lätist (12 taotlust). Toetust saanud projektides osaleb järgneva aasta jooksul kokku kuni 312 Põhja- ja Balti riikide avaliku sektori töötajat paljudest erinevatest valdkondadest.

"Kõik Põhjala ja Balti riigid on projektides kokkuvõttes väga hästi ja võrdselt esindatud, kuna igas projektis peavad osalema partnerid vähemalt 3 riigist," märkis programmi koordinaator Madis Kanarbik, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja.

Võttes arvesse osalust kõigis toetust saanud projektides nii taotleja kui partnerina, on aktiivseimad programmis osalejad avaliku teenistuse asutused Soomest (17,6 % kõigist projektidest), Rootsist (15,9%) ja Norrast (14,2 %). Toetust said hariduse ja teaduse, sotsiaalvaldkonna, korrakaitse ning avaliku halduse arengu ja paljude teiste valdkondade koostööprojektid.

Üheks näiteks mobiilsusprogrammi toel läbi viidud projektidest on Leedu Kõrghariduse Hindamiskeskuse peaspetsialisti Ina Šeščilienė poolt 2017. aastal läbi viidud projekt, uurimaks Põhjamaade kõrghariduse kvaliteedi hindamise agentuuride kogemusi erinevate kõrghariduse hindamismudelite analüüsimisel Taanis, Soomes ja Norras.

Ina Marija Šeščilienė: "Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm vastas meie ootustele, õigemini öeldes ületas meie ootusi. Leedu Kõrghariduse Hindamiskeskus arendas ja tugevdas erialaseid suhteid kolme vastava valdkonna agentuuriga Põhjalas, jagasime vastastikku kogemusi ja saime hulganisti tagasisidet, mida me plaanime oma töös edaspidi rakendada. Projekti tulemusena suurenes Põhja- ja Baltimaade koostöö tulemuslikkus ja sisuline kvaliteet. Projekt tugevdas kogemuste vahetust ning lisas kvaliteeti kõrghariduse alasele koostööle  Põhja- ja Baltimaade vahel. Tulemuseks on andmete kogumise ja statistiliste meetodite ühtlustamine analüütiliste aruannete koostamisel projektis osalenud agentuurides. Agentuuride vahel sõlmitud suhted tugevdavad Leedu ja teiste Balti riikide ning Põhjamaade vahelise koostöö pikaajalist mõju kõrghariduse kvaliteedi hindamise valdkonnas." 

Lähem teave:

https://www.norden.ee/et/meist/toetused/avaliku-halduse-mobiilsusprogramm

https://www.nb8grants.org/


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid