293 897 eurot Põhja- ja Baltimaade avaliku sektori koostöö toetuseks

Teisipäev, 03 Juuni 2014

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm eraldas 2014. aastal toetusi kogusummas 293 897 eurot, mis jagunes 66 projekti vahel. Suurim ühele projektile eraldatud summa on 7 000 eurot, väikseim 377 eurot.

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammile laekus tänavu 89 taotlust kogusummaga 637 021 eurot. Kõige rohkem taotlusi esitati Eestist (45 taotlust), Lätist (20) ja Leedust (16), Põhjamaadest esitati 8 taotlust, neist enim Rootsist (3).

"Kuna igas projektis peab osalema vähemalt 3 riiki, siis on kokkuvõtvalt kõik Põhjala ja Balti riigid taotleja ja/või partnerina projektides üsna võrdselt esindatud," märkis programmi koordinaator Madis Kanarbik, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja.

Kõige aktiivsemad programmis osalejad on avaliku teenistuse töötajad Rootsist (21,4% kõigist projektidest), Eestist (17,8%) ja Soomest (16,8%). Uuendusena said alates sellest aastast taotlejad otsida taotlussüsteemi NB8-Grants abil koostööst huvitatuid partnereid.

Toetust said korrakaitse, hariduse ja teaduse, keskkonnakaitse, kohaliku ja regionaalse arengu, majanduse ja ettevõtluse ning paljude teiste valdkondade koostööprojektid. Laekunud taotlused ja rahastusotsused 2014. aastal.

Üheks heaks näiteks mobiilsusprogrammi toel tegutsevatest võrgustikest on Läti Põllumajandusministeeriumi algatatud ja 2013. aastal toetust saanud projekt "Põhjamaade ja Balti riikide LULUCFi võrgustik kliimasäästlike maakasutusmeetmete heaks," mis uurib metsanduse ja põllumajanduse mõju kliimamuutustele. Projekti on kaasatud eksperdid kõigist Põhjamaadest ja Balti riikidest (NB8: Eesti, Island, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome, Taani) ning võrgustiku töö on pälvinud tähelepanu ka Euroopa Liidus.

Mobiilsusprogramm toetab ametnike ja teiste avaliku sektori töötajate õppevisiite, praktikareise ja võrgustike kohtumisi, aidates seeläbi kaasa Põhja- ja Baltimaade koostööle ministeeriumide, regionaalsete ametkondade ja kohalike omavalitsuste tasandil. Toetust leiavad projektid, milles ühe eeldusena osalevad koostööpartnerid vähemalt kolmest NB8 riigist. Programm katab projekti reisi- ja majutuskuludest ning päevarahast tänavu kuni 65% ja 2015. aastal kuni 60%.

Lähem teave toetusprogrammi kodulehelt.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid