Sadakond eksperti, õpetajat ja ametnikku kohtuvad esimesel Põhja- ja Baltimaade loovusfoorumil

Pühapäev, 26 August 2012
Põhja- ja Baltimaade loovusfoorum 2012 Põhja- ja Baltimaade loovusfoorum 2012

28.-29. augustil kogunevad kaheks päevaks Naissaarele esimesele Põhja- ja Baltimaade loovusfoorumile „Loovus muudab maailma" sadakond eksperti, kooli- ja lasteaiaõpetajat ning ametnikku, et arutada, kuidas kõige paremini äratada lastes ja noortes loovust, mis tagaks neile konkurentsivõimelise ja eduka tuleviku.

Kooliaasta alguses uusi ideid süstiv foorum ei ole pelgalt mõtete vahetamise koht, vaid osavõtjad saavad ise erinevaid uusi võtteid proovida. Üks innovaatilisemaid ja Rootsis laia tunnustust pälvinud meetodeid on matemaatiliste faktide õppimise toetamine tantsu läbi. Naissaarele tuleb kohale meetodi looja ja arendaja Ninnie Andresson.

Foorumi korraldajad – Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis ja Tallinna Ülikool – on veendunud, et kiiresti muutuvas elu-, õpi- ja töökeskkonnas hakkama saamiseks on loovust vaja igal inimesel.

Loovus toetab uute teadmiste omandamist ja olemasolevate tõhusamat kasutamist; võimaldab näha ja lahendada probleeme erinevatest vaatenurkadest. Just loovatest, ebatavalistest ideedest ja isiksustest saavad alguse uudsed lahendused, sünnivad uued tooted ja teenused.

Teiste seas saavad foorumil sõna aastakümneid loovõppe ja ühiskonna arengu seoseid uurinud emeriitprofessor James S. Catterall USAst; Põhjamaade koole uurinud Lotte Broe Taanist; Islandi sooneutraalse õpetamismetoodika spetsialist Matthias Matthiasson; Eesti teadurid ja õpetajad jpt.

Loe lähemalt loovusfoorumist, esinejatest ja tutvu päevakavaga siin!


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid