Balti riikide vähemuskeelse meedia toetusprogrammi taotlusvoor on taas avatud

Kolmapäev, 30 Mai 2018
Foto: Magnus Fröderberg/Norden.org

Balti riikide meediaväljaanded ja vabakutselised ajakirjanikud on oodatud esitama taotlusi Põhjamaade Ministrite Nõukogu Balti riikide meedia toetusprogrammi 2018. aasta rahastusvooru. Taotluste tähtaeg on 19. juuli.

Programm toetab Balti riikide vähemustega seotud kvaliteetse meediasisu loomist. Toetust saavad taotleda Eesti, Läti ja Leedu ajakirjanikud ning see katab valitud looga seotud mõistlikud reisi-, majutus- ja kommunikatsioonikulud ning lisaks mõõduka honorari.

„Toetusprogrammi peamine eesmärk on parandada Balti riikide kohaliku, piirkondliku ja riikliku meedia kvaliteeti ning ligitõmbavust, keskendudes vähemuskeelsele sisule ja etniliselt mitmekesistele aladele,“ selgitab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor Christer Haglund.

Kuni 10 000-eurose toetussumma taotluse (maksimaalselt üheks aastaks) võivad esitada Eestis, Lätis või Leedus registreeritud vabakutselised ajakirjanikud ja meediaväljaande toimetused. Toetuste andmiseks ette nähtud kogusumma aastateks 2018–2019 on umbes 1 600 000 Taani krooni (ehk 212 000 eurot).

Rahastatavate projektide sisu peab olema riiklikule või ülemaailmsele tarbijaskonnale veebis vabalt kättesaadav – tasuta ja registreerimisvajaduseta. Toetus jätab toimetusele täieliku loomevabaduse ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu ei sekku meediatootmise sisulistesse otsustesse.

Praegune programm on 2017. aasta eduka vähemuskeelse meediatoodangu programmi jätk. 2017. aastal toetati 22 projekti 150 000 euroga. Eestis kiideti heaks 5, Lätis 9 ja Leedus 8 projekti. Väljavalitud projektide raames loodud ajakirjanduslikku sisu on avaldanud sellised suured vene- ja poolakeelsed meediaväljaanded nagu Delfi, ETV+, Raadio 4, Radio Znad Wilii, Novaja Gazeta Baltics, Rigas laiks jpt.

Programmi kodulehekülg: www.nordicmediagrants.org

Lisateavet programmi kohta jagab:

Martynas Snieganas
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Leedus
Didzioji 5, Vilnius
tel +370 5212 2211
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.norden.lt


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid