Creative Entrepreneurship Academy CEA

2016. aasta teema

Loovate keskkondade kujundamine

 

Kuupäev: 18.–22. jaanuar 2016
Koht: Tallinn ja Helsingi
Keel: inglise
Osavõtt: tasuline ning vajalik eelnev registreerumine.

ragnar siil

Ragnar Siil

Ragnar Siil on Creativity Labi asutaja ja juhtivpartner. Varem on ta töötanud EV Kultuuriministeeriumis kaunite kunstide asekantslerina, Euroopa Liidu loomemajanduse töörühma eesistujana ja Euroopa Loomemajanduse Alliansi eksperdina. Ta on nõustanud valitsusi ja organisatsioone kõikjal maailmas seoses kultuuripoliitika reformide ja loometööstuse strateegiatega.

rasmus wiinstedt-tscherning

Rasmus Wiinstedt-Tscherning

Rasmus Wiinstedt-Tscherning on Taani Kultuuri- ja Kogemusmajanduskeskuse tegevdirektor. Samuti on ta Euroopa Liidu loometööstuse töörühma kaaseesistuja ja Euroopa Loomemajanduse Alliansi eesistuja. Wiinstedt-Tscherning asutas üleilmse loometööstusettevõtjate võistluse Creative Business Cup.

charles landry

Charles Landry

Charles Landry on rahvusvaheliselt tunnustatud linnaruumi muutustes kujutluse ja loovuse kasutamise ekspert. Ta on loova linna kontseptsiooni autor. Landry eesmärk on aidata linnadel saada vastupidavamaks, isetoimivaks ja oodatust paremaks. Samuti on ta üks The Creative City Indexi tööriista arendajatest. Tööriist mõõdab ja hindab linna uuenduslikku keskkonda ning selle võimekust kohaneda äärmuslike üleilmsete kõikumiste ja kohanemistega.

marco steinberg

Marco Steinberg

Marco Steinberg on Helsingis asuva strateegilise disainipraksise asutaja, mille peamine tegevusala on valitsuste ja juhtide abistamine innovatsiooniga. Varem on ta olnud Harvard Design Schooli dotsent ja Soome innovatsioonifondi Sitra strateegilise disaini looja ja direktor. Praegu on ta Soome arhitektuurimuuseumi juhatuse esimees ja Design Driven City juhatuse liige.

peter kelly

Peter Kelly

Peter Kelly on Aalto Ventures Programi kiiresti areneva ettevõtluse rakendusprofessor, Dublini Trinity kolledži ärieriala külalisprofessor ja Pontificia Universidad Catolica de Chile ülikooli disainieriala külalisprofessor. Samuti on ta auhinnatud ettevõtlusharitlane ja praktik. Rohkem kui 20 aasta jooksul on ta töötanud ettevõtjatega Soomest, Rootsist, Ühendkuningriigist, Portugalist, Venemaalt, Lätist, Eestist, Norrast, Šveitsist, Kanadast, Tšiilist, Singapurist, Jaapanist, Taiwanist ja Iirimaalt. Tema isiklike ja erialaste eksperditeadmiste hulka kuuluvad loovmõtlemine, uue äri loomine, sise-ettevõtlus ning ettevõtlik finants- ja innovatsioonipoliitika. Kelly, kes end ise kirjeldab kui positiivset teisitimõtlejat, naudib kõige enam veendumuste ja rutiini proovile panemist.

helen sildna

Helen Sildna

Helen Sildna on Tallinn Music Weeki asutaja ja juht. Tallinn Music Week'ist on aastate jooksul tõusnud maailmas tuntud ja hinnatud piirkondlike talentide showcase festivaliks ning rahvusvaheliseks muusikatööstuse kohtumisplatvormiks. Lisaks on Sildna Music Estonia algataja ning EV Presidendi Akadeemilise Nõukogu liige. (Foto: Laura Kallasvee)

stella soomlais

Stella Soomlais

Disainer Stella Soomlais juhib igapäevaselt omanimelist nahastuudiot, aga leiab ka aega arendada kahasse Toomas Thetloffiga aksessuaaribrändi RÜÜ ning teha koostööd Suurbritannia disaineri Nick Rawcliffe'iga. Soomlais on olnud viis aastat Disainiöö festivali üks korraldajatest ning külalisõppejõuks Eesti Kunstiakadeemias ja Tartu Kõrgemas Kunstikoolis. Soomlais on aktiivne Eesti Disainerite Liidu liige ja Eesti Disaini Maja üks asutajatest. Ta on olnud kahel korral Eesti noore disaineri auhinna SÄSI nominent ja võitnud auhindu nii Hong Kongis kui Eestis.

ott sarapuu

Ott Sarapuu

Ott Sarapuu on töötanud Eesti Meremuuseumis ja Lennusadamas. Sarapuu ja ta meeskond töötas kuraatorite, ekpertide, arhitektide ja disaineritega enam kui 30 ettevõttest ning tõi Lennusadamale Euroopa muuseumiauhinna. Sarapuu töötab praegu Eesti turismiarenduskeskuses, kus vastutab Eesti kui turismisihtkoha tutvustamise eest.

Creative Entrepreneurship Academy CEA organisers

Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid