Põhjamaade fotonäitus "Imeline Põhjala"

Neljapäev, 17 Oktoober 2024
Imeline Põhjala Imeline Põhjala Autor: Elle Mets

Tartu Laulupeomuuseumis toimub 6.11.2024 – 1.02.2025 Põhjamaade fotonäitus „Imeline Põhjala“, mis tutvustab külastajale Islandi, Fääri saarte ning Norra loodust ja inimesi läbi Tartu fotograaf Elle Metsa kaamerasilma. Näituse ajal toimuvad Tartu Laulupeomuuseumis lisaks Põhjamaade eluolu, väärtusi ja kultuuri tutvustavad Café Norden kohvikuõhtud. Fotonäitus „Imeline Põhjala“ kuulub Euroopa Kultuuripealinna Tartu 2024 lisaprogrammi.

Näitus on pühendatud Põhjala piirkonna säästlikule eluviisile, loodusele ja elukeskkonnale, kaasates arutellu ellujäämise kunstide teemal (Tartu 2024 juhtmõte) kõiki külastajaid - nii lapsi, noori kui ka vanemaealisi. Näitus aitab esile tõsta Põhja- ja Baltimaade koostöö põhisuundi, paigutades need ka laiemasse Euroopa konteksti.

Fotonäituse autor on Elle Mets. Elle Mets on pärit Eesti väikelinnast Türilt. Erialalt on ta eesti keele õpetaja ja igapäevaselt ametis ühes Tartu üldhariduskoolis. „Mulle meeldivad elus väga paljud asjad – reisimine, lugemine, koorilaul, kunst, seda nii vaatamise kui isetegemise poolelt – ja igasugune loov tegevus. Aga minu suurimaks kireks on fotograafia, millega olen tegelenud juba mitukümmend aastat,“ räägib Elle Mets endast ja oma huvidest.

Autori kogemused ja tundlik kunstnikusilm toob meie jaoks lähemale Põhjala erilise ilu. Tema looming juhib meid läbi imelise põhjamaise looduskeskkonna, pakkudes vaatajale inspiratsiooni ja mõtteainet meie tänapäevase eluviisi ja tuleviku üle.

Fotonäitus on valminud koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse, Laulupeomuuseumi ja Euroopa Kultuuripealinnaga Tartu 2024.

Näituse aadress:
Laulupeomuuseum
Jaama 14, Tartu
Avatud: T-L 11-18
https://muuseum.tartu.ee/laulupeomuuseum/
Tel. (+372) 746 1021

Lisateave:
Madis Kanarbik, Tartu filiaali juhataja
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, tel.(+372) 504 6570, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 


Kristiina Tael-Annuk, kuraator
Tartu Laulupeomuuseum, tel. (+372) 746 1021, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid